Officiële opening hypermoderne Aluminiumproductie in Booischot

Home / Bedrijf / Officiële opening hypermoderne Aluminiumproductie in Booischot

Officiële opening hypermoderne Aluminiumproductie in Booischot

Door
In Bedrijf

Vandaag werd door Luc Vleugels, burgemeester van Heist-op-Den-Berg en Tom van Herwaarden, gedelegeerd bestuurder Verona NV, de nieuwe Aluminiumproductie voor ramen & deuren van Verona NV in Booischot geopend.

Waarom werd er geïnvesteerd in een nieuwe productie?

Verona is in 25 jaar uitgegroeid tot een klinkende naam voor PVC en Aluminium ramen & deuren. De Aluminiumproductie zat aan zijn productielimiet. Om verdere groei mogelijk te maken werd er beslist om de productie compleet te vernieuwen. Aluminium is een innovatief product, maar loopt in termen van productie al jaren achter op PVC. Onze ambitie was, om de productietechnieken die worden gebruikt in PVC te vertalen naar Aluminium. Dit lijkt eenvoudig, maar Aluminium is een veel complexer product, een heleboel bestaande technieken moesten worden aangepast.

Tom van Herwaarden, gelegeerd bestuurder Verona NV “(Buiten)schrijnwerk is een zeer traditionele markt. Vroeger was een garage, een hamer en een beitel genoeg om ramen en deuren te produceren. De wereld is sterk veranderd, de (isolatie)normen worden steeds strenger, leveranciers innoveren steeds sneller en de investeringen in machines worden steeds groter.”

Wat waren de doelstellingen?

Gerry Wouters, operations manager Verona NV:

“Er waren 4 grote doelstellingen:

  1. De productiecapaciteit verdubbelen
  2. Zowel kleine complexe projecten als grote gestandaardiseerde series kost efficiënt kunnen produceren.
  3. De ergonomie sterk verbeteren voor onze medewerkers.
  4. De beste balans vinden tussen de inzet van machines en de inzet van onze zeer ervaren medewerkers.”

Wat is zo speciaal aan de nieuwe Aluminiumproductie van Verona?

Er werd gestart met een leeg blad. De meest moderne fabrieken in Europa in PVC en Aluminium werden bezocht in Europa. Op basis hiervan werd onze wenslijst gemaakt en gingen wij aan de slag. Het neusje van de zalm inzake machines die zagen en frezen combineren, vorm de basis van de productie. De snelheid & precisie van deze machine verhoogt niet alleen de efficiëntie maar ook de kwaliteit. Er zijn 4 voor- montage lijnen, 1 gemengde lijn en 4 eindmontage lijnen. De menselijke “handling” tussen de verschillende werkposten is tot een minimum herleid, rolbanen en een 43 meter verdeelstation zorgen voor de logistiek tussen de werkposten. Hierdoor kan elke werknemer veel prettiger werken en 100% focussen op zijn taak. Verder is de nieuwe Aluminiumproductie compleet “paperless”. Hiervoor werd door Reynaers Aluminium, in nauwe samenwerking met Verona, Reynaflow ontwikkeld. Elke werkpost beschikt over een computer waar de operator een overzicht krijgt van de uit te voeren taken en waar hij op elk moment alle nodige informatie (instructies, tekeningen,) kan consulteren.

Bert Geerinckx, algemeen directeur Reynaers NV, “Reynaers is al jaren een partner van Verona. De nieuwe Aluminiumproductie van Verona is echt state-of-the-art in België. “

Hoe lang heeft dit project geduurd en wat waren de voornaamste uitdagingen?

De blue print werd gemaakt in 3 maanden, in Juli werd de beslissing genomen en werden de machines besteld. De opbouw is in November 2015 begonnen, vanaf Februari 2016 waren wij operationeel, een recordtijd voor een dergelijk moeilijk project.

Werner Kinable, productleider Verona NV: “De grote moeilijkheid was om de nieuwe productie op te bouwen, terwijl de oude productie bleef produceren. Verder was de hele software aansturing van de productie een zeer grote uitdaging. De software van 4 verschillende (machine) leveranciers moesten op elkaar worden afgestemd (het offerte verwerkingsprogramma, de zaag- en freesmachine, de werkposten en het verdeelcentrum). “

Wat betekent dit voor de tewerkstelling?

De laatste 25 jaar is er in België een uittocht geweest van productiebedrijven. Wij denken echter dat wij zeer goed geplaatst zijn om de volgende jaren sterk te groeien en een leidende rol te spelen in België. Tom van Herwaarden, gelegeerd bestuurder Verona NV, “Bovenop de grote investering in Booischot, zijn wij 4 mio € aan het investeren in Tielt in de uitbreiding van onze pvc-productie, nieuwe logistiek en bureaus”. Kost efficiënte productie is belangrijk, maar niet genoeg, wij zetten ook sterk in op innovatie. Zo zijn wij bv. de eerste die met onze Versus deur de strenge nieuwe inbraak werende RC3 norm gehaald hebben. Deze investeren gaan ons wapen voor de toekomst, wij verwachten de komende 3 jaar, +/- 30 – 50 nieuwe medewerkers te rekruteren.

nnieuws.be
GvA
Madeinmechelen
Nieuwsblad
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-heist-op-den-berg/tot-50-nieuwe-jobs-bij-verona-a2785372/

Recente artikels

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken